Salı, Ocak 30, 2007

Kuş gribi günlerinden kalma bir basın ilanı


Hatırlarsanız bir dönem beyaz et sektörünü derinden etkileyen kuş gribi krizi vardı. Sektör şirketleri boy boy ilanlar vermiş, düşen satışların önüne geçmeye çalışmışlardı. Sonunda da çareyi Uğur Dündar'lı bir filmde bulmuşlardı. O günler geride kaldı, ama o günlerde görüp de hayran kaldığım bu ilana bilgisayarımı temizlerken rastlayınca buraya koymaya karar verdim.

Cuma, Ocak 19, 2007

ABD Temsilciler Meclisi'nden doğru iletişime bir örnek

Doğru iletişimin tanımı, doğru mesajı doğru yerde ve doğru zamanda iletmek ise yukarıdaki resim buna güzel bir örnek olabilir. Temsilciler meclisinde ABD Dışişleri Bakanı Rice konuşurken, üzerinde iki kelime ("Hala yalan söylüyor") yazılı kareli basit bir kağıdı havaya kaldıran kişiyi tebrik ediyorum. Reuters fotoğrafçısı bu anı ölümsüzleştirerek Dünya vatandaşlarının gazetelerinde bu fotoğrafı görmesini sağladı ve ABD'nin son yıllarda inişe geçen imajına önemli bir darbe indirdi.

Cuma, Ocak 12, 2007

Yaratıcı mecra olarak tırlar




Tır denilince akla ilk olarak bir ürünün dağıtımı gelir. Peki markalar sahip oldukları bu tırları iletişim aracı olarak da kullanabilir mi? Bu sorunun yanıtı yukarıdaki tır giydirmelerinde açıkça gözükmekte. Halihazırda birçok marka araçlarında kurumsal görsellerini giydirmeyi tercih ederken, olaya başka bir açıdan bakabilen markalar ise araçlarını yaratıcı mecraya dönüştürerek fark yaratabiliyorlar.

Pazartesi, Ocak 08, 2007

'Profesyonel stajyer'den veda!


Haziran 2005'de Nesko'nun elimden tutup Tansu Gülaydın'ın yanına götürmesiyle başlayan reklamcılık inadım sonunda meyvesini verdi ve ben de bir baltaya sap oldum. Bir başka deyişle; Art Grup'ta Planlama Uzman Yardımcısı oldum. Sırasıyla Shift, Lowe, Ajans Ultra, Yorum Publicis ve son olarak da TBWA\İstanbul'da staj deneyimlerim oldu. Lowe'den Sinan Yavaş, Ultra'dan Erhan Güven, Barış Erkol, Nedim, Sinan ve Alper, Yorum'dan Necmi Zeka, Zeynep, Ceylan, Elif ve Ceyda, TBWA'den Ela, Özlem, Elif, Ahmet ve İsmail; birlikte çalışma fırsatım olan reklamcılardan bazıları.Öyle ya da böyle reklamcılık inadımı sürdürmemde katkısı bulunan herkese tek tek teşekkür ederim. Özetle; uzun soluklu staj kariyerim bugün itibarıyla sona ermiş bulunmakta:)Bugünden sonra, ara vermek zorunda kaldığım 'blog' olayına geri dönüyorum ve gördüklerimi, duyduklarımı ve okuduklarımı buradan sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Şimdilik benden bu kadar!